OFERTA

W związku ze zmianami przepisów dot. ochrony danych osobowych (tzw. pakiet RODO), które zaczną obowiązywać od 25 maja br. Fundacja Entropia w ramach swojej statutowej działalności oferuje dokonanie bezpłatnego przeglądu i oceny obecnego poziomu zgodności administrowania danymi osobowymi z wymaganiami RODO.

Bezpłatny audyt kończy się wskazaniem konkretnych działań do podjęcia w celu dostosowania do wymagań RODO.

Niezależnie od powyższego przygotowaliśmy dla Państwa aż trzy różne oferty w zakresie wdrożenia RODO uzależnione od Państwa potrzeb:

PAKIET SREBRNY PAKIET ZŁOTY DIAMENTOWY  DODATEK

Pakiet standardowy dedykowany jest głównie dla mniejszych Przedsiębiorców, którzy nie prowadzą zbyt wielu operacji na danych osobowych (np. sklepy stacjonarne, małe salony kosmetyczne, małe punkty gastronomiczne).

W skład pakietu wchodzi:

• darmowy audyt wersja standard,
  • bezpłatna ocena aktualnego stanu ochrony danych osobowych,
  • wdrożenie RODO, czyli przygotowanie i przekazanie Przedsiębiorcy w formie papierowej i elektronicznej pakietu dokumentów w pełni spełniającego wymogi nowego rozporządzenia,
  • objaśnienia dotyczące przeznaczenia przekazywanych dokumentów,
  • sugestie odnośnie działań, które Przedsiębiorca może i powinien podjąć celem lepszej ochrony danych osobowych.

Pełny pakiet stanowi realne wdrożenie RODO w Firmie – w jego efekcie oprócz wszelkich koniecznych dokumentów, Przedsiębiorca nabywa konieczną wiedzę i umiejętności, tak aby był w pełni przygotowany do odpowiedzialnej pracy z danymi osobowymi.

Wszystko to w bardzo atrakcyjnej ofercie cenowej.

Pakiet rozszerzony polecany jest dla Przedsiębiorców, którzy wykonują więcej operacji na danych osobowych. Z naszego doświadczenia jest on przydatny dla wszelkiego typu działalności hotelarskiej, marketingowej, sprzedaży internetowej. Pozwala on dogłębnie zdiagnozować procesy, które Przedsiębiorstwa wykonuje z danymi i obszary, które wymagają modyfikacji lub poprawy.

W skład pakietu wchodzi:

• darmowy audyt wersja standard,
  • rozszerzony audyt kompleksowo i obszernie diagnozujący jakie i jak wiele operacji na danych wykonuje konkretny Przedsiębiorca,
  • analiza obecnego poziomu ochrony danych osobowych pod kątem możliwych usprawnień,
  • wdrożenie RODO, czyli przygotowanie i przekazanie w formie papierowej i elektronicznej dedykowanego dla Przedsiębiorcy, obszernego pakietu dokumentów, w pełni realizującego wymogi stawiane przez RODO,
  • obszerne i kompleksowe objaśnienia dotyczące przeznaczenia przekazywanych dokumentów, łącznie z wizytą w siedzibie Firmy,
  • sugestie odnośnie działań, które Przedsiębiorca może i powinien podjąć celem lepszej ochrony danych osobowych,
  • bezpośredni nadzór Członka Zarządu Fundacji nad całym procesem wdrożenia RODO.

Cena pakietu uzależniona jest od wielkości konkretnego Przedsiębiorcy oraz ilości wykonywanych procesów na danych osobowych. Wycena możliwa jest po złożeniu zapytania ofertowego i poznaniu profilu działania Firmy.

Każdy z pakietów poszerzyć można o dedykowane szkolenie dla Przedsiębiorcy lub jego pracowników na temat podstawowych pojęć używanych w RODO, a także najważniejszych zmian przewidzianych przez rozporządzenie.

Standardowe szkolenie wprowadzające w temat ochrony danych osobowych w kontekście nowych regulacji trwa ok. 2 godziny zegarowe, połączone jest z prezentacją oraz serią pytań.

Szkolenie odbywa się w siedzibie Firmy.

Szkolenie prowadzone jest przez wykwalifikowanego członka Fundacji z zespołu ds. wdrażania RODO – specjalistę z zakresu ochrony danych osobowych.

Przy zakupu któregokolwiek pakietu wdrożenia RODO razem ze szkoleniem oferujemy specjalne rabaty!

Szkolenie SOLO

Niezależnie od propozycji skorzystania ze szkolenia przy okazji wdrożenia RODO, jako oferty najkorzystniejszej finansowo, Fundacja oferuje również możliwość zrealizowania w siedzibie Przedsiębiorcy samego szkolenia jako osobnej usługi.

Do wyboru pozostaje:

• dwugodzinne szkolenie z podstaw ochrony danych osobowych,
  • przygotowane na zlecenie Przedsiębiorcy dedykowanego szkolenia odpowiadającego w pełni na potrzeby konkretnej Firmy.

Każde szkolenie prowadzone jest przez wykwalifikowane osoby z zespołu ds. wdrażania RODO – specjalistów z zakresu ochrony danych osobowych.

Przypominamy, że wdrożenie nowych regulacji obowiązuje każdego przedsiębiorcę prowadzącego działalność gospodarczą na terenie UE.

Członkowie Fundacji Entropia to specjaliści w zakresie ochrony danych osobowych i prawnicy z kilkuletnim doświadczeniem. Wydzielony Zespół ds. wdrożenia RODO został przeszkolony przez Instytut Ochrony Danych Osobowych.

Jako społecznie zaangażowani młodzi ludzie chętnie dzielimy się naszą wiedzą i doświadczeniem jednocześnie przestrzegając Państwa przed wyborem firm prywatnych oferujących nieadekwatnie wysokie stawki za wdrożenie RODO. Jako Fundacja, czyli organizacja nakierowana na działalność społeczną, jesteśmy w stanie zaproponować Państwu atrakcyjne pakiety cenowe dla oferowanych usług. Nie nakłaniamy też do wyboru droższych usług – w naszym odczuciu PAKIET SREBRNY jest wystarczający dla większości z Państwa.

Zainteresowanych sporządzeniem pełnej dokumentacji RODO (absolutne minimum na wypadek kontroli) lub szkoleń z zakresu ochrony informacji zachęcamy do kontaktu drogą mailową pod adresem:

kontakt@fundacjaentropia.pl, telefonicznie: 790 494 135 lub za pośrednictwem poniższego formularza:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w ww. formularzu oraz w przesłanych przeze mnie dokumentach. (wymagane)

Wyrażam zgodę na przesłanie mi oferty zawierającej m.in. indywidualną wycenę wdrożenia RODO w moim Przedsiębiorstwie. (wymagane)